16 iunie 2012

Google Plus este mult mai periculos decat Facebook!



Facebook-ul este periculos doar pentru fraieri. Daca atat te duce capul,  sa-ti postezi toate detaliile personale, amantele, radiografiile si numarul de la pantofi, intr-o retea publica, atunci pericolul pentru societate esti chiar tu.

Google+ este insa o alta 'afacere'.  Amenintarea Google a fost mult dezbatuta de-a lungul timpului, un exemplu gasiti si intr-un amplu articol din Daily Mail privind monitorizarile neautorizate cu Street View.
Acum, G+ gestioneaza cercurile si iti controleaza intrega activitate, telefon, mail, net, poze, filme, retele sociale. Daca pe Facebook iti poti da un pseudonim, si  poti posta daca vrei, doar in mod responsabil, Google+ iti controleaza la propriu intreaga existenta, si asta cred ca este abia inceputul.
Google Plus a introdus gaselnita cu cercurile, cea mai importanta diferenta vizibila fata de Facebook, prin care stie exact 'cine cu cine', va diferentiaza cu usurinta prietenii, familia, afacerile, etc, de sutele sau miile de 'prieteni', aflati la gramada pe Facebook, si astfel va avea un profil al tau, cat mai transparent....
Dar mai exista si o foarte importanta diferenta invizibila, fata de Facebook, si anume butonul de '+' (similar 'like') care in mod neloial, influenteaza pozitiv din punct de vedere SEO, o pozitie privilegiata in motorul de cautare.

Poate va amintiti, ca acum aproximativ o  luna, aparea o stire potrivit careia Spencer Tipping , un Software Engineer care a lucrat pentru  Google doar 6 luni, dupa care si-a dat demisia, facea dezvaluiri senzationale despre fostul angajator, insistand ca motivul plecarii sale din marele gigant, ar fi neperformanta retelei sociale Google+.

Pe scurt, parea sa critice sub diverse aspecte compania, si sa incrimineaze Google + ca fiind o clona slaba Facebook, nedemna de mintile geniale ale inginerilor care lucreaza acolo.
Ce intelegem de aici? Ca Google+ este slab, mai slab decat Facebook-ul, neperformant in opinia unui specialist, deci ..... in nici un caz nu poate reprezenta un pericol pentru utilizatorii finali, din moment ce profesionisti din interior il vad asa de neimportant.

Daca veti citi raspunsuriel lui Spencer Tipping, de pe blogul sau personal, adresate celor care au comentat motivul demisiei sale, precum si argumentele pro si contra Google pe care 'le dezvaluie', veti vedea in postul  "why I left google", ca de fapt, totul este 'de  bine', iar ceea ce pare putin critic, este de fapt nesemnificativ.

Ce spune de bine: ca Google este o companie minunata, unde s-a simtit foarte bine, ca dispune de o tehnologie de top, cu ingineri geniali, capabili sa rezolve orice problema dificila, ca testeaza riguros orice proiect inainte de a-l pune in practica, ca patronii sunt foarte buni, ca exista o infrastructura solida si  multe resurse, ca sunt multe proiecte  spectaculoase care urmeaza a fi puse in practica, ca HR-ul este de exceptie, etc.

Ce spune de rau: in primul rand ca Google+ nu este ok, ca el personal, nu prea este de acord cu diverse limbaje de programare folosite in sistem...(ca de exemplu, prea mult Java...) si ca lui personal, i s-a raspuns cu intarziere la anumite proiecte. Wow!

Cat de grav vi se pare? Despre ce dezvaluiri este vorba de fapt?  Ceea ce intelegem de aici este ca Google este o companie aproape perfecta (tehnologie, programe, resurse, oameni, proiecte, etc) dar in care ar mai trebui putin lucrat la cateva aspecte tehnice, pe care oricum nu le inteleg decat cei de specialitate si ca desi exista potential pentru o retea de socializare spectaculoasa, se foloseste in continuare GooglePlus, pe post de clona a Facebook.

Ca sa revenim la pericolul Google+, cred ca toata aceasta 'manevra' a lui Spencer Tipping, este de fapt o strategie de marketing a Google, menita sa creasca cota companiei si sa-i confere notorietatea pozitiva, afectata in ultimul timp de diverse scandaluri mediatice, pe de o parte, iar pe de alta parte, sa ii convinga pe cei sceptici privind utilizarea Google+, ca este doar o retea sociala banala, nesofisticata, pe care o considera neperformanta chiar si cei din sistem, si de care nu trebuie sa ne temem.

Foarte bine venita aceasta 'instiintare' despre 'inofensivul Google+', intr-un moment in care toata lumea vorbeste despre cat de periculos a devenit Facebook-ul, mai ales dupa noua interfata, ca incerca sa ne controleze tot mai mult, etc, iar in piata s-a mai discutat, despre o alternativa lejera pentru o retea de socializare, mai low, dar mai safe.
Pare sa fie doar o publicitate subliminala, ieftina, dar extrem de uzitata in mediul online.

Cred ca Spencer Tipping este in continuare omul Google, mai ales ca in trecut, a lucrat pentru firme de marketing si publicitate, ca este genul de agent sub acoperire, care acum lucreaza 'de acasa', si ca toata aceasta duplicitate, nu este decat o alta 'fraierire in masa' made in Google, care pe zi ce trece devine tot mai periculos.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu