7 iunie 2012

Cod de vreme rea sau "scurgere" de fonduri?



ANM ne coloreaza viata.....

V-ati intrebat vreodata cine si de ce a inventat codurile colorate?
La origini este www.meteoalarm.eu "un sistem care utilizează hărți cu simboluri si coduri de culori, care furnizează informații recente privind avertizările de fenomene meteorologice periculoase care se pot produce în Europa".
De fapt, acest tip de sistem a fost introdus de Franta prin 1997, a fost apoi adoptat pe rand, de majoritatea tarilor europene, iar Romania l-a introdus prin 2005.
O idee plina de bune intentii, laudabila si folositoare, pana la proba contrarie..... .

Sa luam ca exemplu weekendul  trecut. S-a anuntat vreme rea, cu ploi, vijelii si alte alea, motiv pentru care mi-am anulat mini vacanta. Atat in Bucuresti  cat si unde intentionam sa merg, a fost vreme frumoasa, cu soare chiar. Sambata dupa-amiaza eram in parc, cand ne-a sunat mama unei prietene ca au anuntat la stiri cod portocaliu de furtuna si grindina in Bucuresti, pentru urmatoarea ora. Cum deja se intunecase putin, ne-am adunat cu copii cu tot si ne-am urcat in masini, siguri ca va fi prapad (eu ce-i drept mai putin....). Pana am ajuns acasa a iesit iar soarele... .
Cum sa iti stapanesti nevricalele in asemenea conditii? Vorbind singura in oglinda sau scriind pe blog.
E drept ca au fost si zone afectate prin tara, in mare parte din cauza infrastructurii, dar asta este o alta discutie.

Care este scopul acestor dezinformari deliberate?
Pai, sunt mai multe!
- Redirectionarea de fonduri europene sau guvernamentale. Daca zona, judetul, orasul, etc sunt in pericol, iar pericolul este 'oficial', atunci e musai sa pice bani.
- Intensificarea afacerilor (cresterea vanzarilor) diversilor clienti politici sau altfel de 'clienti', care detin lanturi de magazine, firme de cauciucuri, etc.
- Muuuulte alte interese 'personale' sau 'locale' la comanda, inclusiv interese UE.
Cateva exemple: seceta = UE exporta toate rebuturile catre noi, canicula/frig extrem =  justifica cresterea cheltuielilor, consumului, etc, zapada = contracte aberante pentru dezapezire si  multe altele.
Nu mai tarziu de ieri, Victor Ponta declara ca  "Fondul de rezervă - acela în care am luat înapoi banii de la campania electorală îl vom folosi pentru repararea pagubelor produse de aceste fenomene naturale". Ce usurare.... oare cat se va folosi pentru pagube si cat pentru campanie... ?
- Ratingul televiziunilor cand anunta dezastre... foarte important!

Pentru a va proteja de escrocii mincinosi si manipulanti care anunta 'vremea' (si aici nu vorbesc de fatucile in fuste scurte....la ele va puteti uita in continuare, cu sonorul oprit :)), informati-va singuri de pe site-uri serioase gen  http://www.weather.com sau bazati-va pe intuitie...;-)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu