7 iunie 2012

4 Cutremure in Romania.... Cutremur masurat gresit....

Nu va suna ciudat?
Se stie ca in fiecare zi in lume au loc zeci de cutremure, iar in zonele cu potential seismic sporit se pot inregistra modificari de intensitate mica, aproape in fiecare ora.
De ce atunci se anunta ostentativ 4 cutremure oarecum banale, cu magnitudini intre 2 si 3 grade? Au fost zile si  cu 10 cutremure, fara mediatizare.

Oare este cineva interesat sa va distraga atentia, spre exemplu de la focusarea pe alegerile de duminica, sau vrea sa va panicheze inutil pentru un rating bun?

Iar cutremurul de 5,1, masurat gresit.... sau pupat de broscoi si transformat in 3,4, credeti ca se putea metamorfoza singur? Sau a avut un scop bine ticluit, dar cand au vazut ca e prea gogonata, au dat-o la intors si au dat vina pe greseala 'aparateasca', ca omeneasca nici nu intra in discutie.... .
Dupa declaratia jenanta a directorului INFP, am crede ca activitatea seismica din Romania se monitorizeaza intr-o  garsoniera de bloc, cu vreo doua aparate vechi si depasite tehnologic, care e normal sa se blocheze din cand in cand... . De fapt institutul beneficiaza de fonduri si sponsorizari din toate partile, are dotari de ultima generatie (cum spunea cu ceva timp in urma 'controversatul' Marmureanu) si este interconectat prin softuri specifice la principalele centre seismologice internationale, cu care se face un permanent schimb de informatii si se verifica parametrii.
Deci, chiar daca exista o astfel de duma, si un aparat o lua razna, restul aparatelor (ca doar nu au unul singur....:)) precum si masuratorile centrelor partenere, inclusiv site-ul free http://www.emsc-csem.org/Earthquake/europe/  ar fi depistat in timp real 'eroarea'.
Voi ce credeti, ce urmareau?

Din pacate, cand va fi cu adevarat un cutremur serios, vom sti pentru ca l-am simtit...., nu pentru ca ne-a 'anuntat' cineva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu